Tak chodzi mi o tą gumkę.
Chodzi mi o stronę gumki na wardze zacisku/cylinderka, strona od nurnika/tłoka jest OK, tam jest podebranie w które wchodzi osłona.
Na cylindrze/obudowie miejsce na osadzenie gumki jest gładkie i gumka nie jest w stanie utrzymać się w tym miejscu (cylinderek jest lekko wysunięty więc delikatnie ciągnie uszczelkę ). Z racji korozji zacisk był czyszczony, a na tym miejscu nie było tragedii luźny nalot z tlenków aluminium doczyszczony brak wżerów, kupiłem nowy zestaw reperaturek tym razem Autofrein (tej firmy co używał
@
marlon7676
) mam nadzieje że będzie OK, gumkę próbowaliśmy zamocować razem ze znajomym mechanikiem (na cztery ręce) mimo że dosunęliśmy ją do końca krawędzi na której miała się znajdować ona cofała się, możliwe że jakość reparaturki (firmy ERT) jest kiepska, ale nie wykluczam uszkodzenia gniazda, zastanawiam się czy nie jest wklejana (może serwisy stosują inny patent), do następnego podejścia przygotowałem się, kupiłem kawałek rury PCV pasujący aby docisnąć ten kłopotliwy element gumowo-metalowy i mam nadzieje że będzie OK.
@
klu
bGRANT dzięki za zainteresowanie moim problemem.
Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie z tym zaciskiem jestem otwarty na sugestie (może kwestia sprawdzonych części które mógłby polecić).