View Single Post
Stary 22-10-2021, 12:06   #1213
Andrzej_K
ford::professional

Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Sync 3 - podłączenie i działanie Android Auto

Cytat:
Napisał pawel182 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czekamy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... więc, nawet nie wiem od czego mam zacząć pisać? Prawdopodobnie zrobię jeszcze jedno podejście celem dokładniejszego sprawdzenia "co i jak". Nie wiem czy coś robię nie tak, czy po prostu ten typ tak ma?

W SYNC2 miałem mirroring i włączało się go włączając specjalną apkę i po jej wyłączeniu mirroring przestawał działać. Tu apka działa cały czas w tle. Gdy wsiadam do samochodu i (urządzenie AAWireless podłączone leży w podłokietniku) i mam włączony BT w telefonie (dla głośnomówiącego) za chwilę telefon szuka Android Auto i telefon cały czas jest bombardowany komunikatami - Brak WiFi. Ja akurat w tej chwili nie potrzebuję map, ale one chcą się włączyć i tyle. Samo zatrzymanie apki (w aplikacjach - zatrzymaj/odinstaluj) nic nie daje. Wyłączenie BT też chyba nic nie daje (chyba, nie pamiętam), ale na pewno nadal szuka Android Auto. Skuteczne jest odłączenie urządzenia AAWireless. Wtedy telefon uspokaja się.

Gdy chcę włączyć AA bezprzewodowo to muszę mieć włączone w telefonie:
WiFi
BT
Transmisję danych
GPS

Łączy się fajnie i szybko z małym ale... nie ma komend głosowych (na kablu wszystko jest) Po podaniu komendy 'prowadź do' - otrzymuję odpowiedź, że internet jest za słaby (coś w tym rodzaju) Na kablu jest ten sam internet i wszystko jest OK - słucha komend.

Może coś w ustawieniach jest źle ustawione, nie wiem. Spróbuję jeszcze raz i ewentualnie spakuję do pudełka i wrzucę do szuflady.