View Single Post
Stary 25-10-2021, 12:44   #8121
Hansolo
ford::expert

Imię: Radosław
Model: Mondeo MKV AWD, Peżot 308 T9 ON
Silnik: 180 + wirus
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Doskonale wiem o paliwożerności i po przeanalizowaniu ile jeżdżę to w zasadzie mi to lotto. W tych samych widełkach cenowych Insygnia bije na głowę konkurentów pod względem wyposażenia . Porządne światła, HUD na szybie a nie na wiejskim plastiku to tylko namiastka. Skrzynia 6 HP Forda to jednak tak troszkę słabo do 8 HP Opla jeśli chodzi o jazdę na ekspresówkach. Napęd 4x4 to też nie Haldex ,a rozwiązanie Opla umożliwiające przekazanie 100% mocy na tył, oraz podział mocy na tylne koła . Mazdy nawet nie rozważam. No nie podoba mi się i tyle. Wiem że Opel jest głośny , ale wygłuszenie nadkoli załatwia sprawę praktycznie całkowicie. Chcę kombi w mocnej benzynie z 4x4 . Peugeot , no sorki ale 1,6 benzyna to nie dla mnie , a i ceny trzymają niebotyczne. O Skodzie pisałem - konfesjonał, Passat , tak ale tylko w ostateczności. W chwili obecnej coś co spełnia moje założenia to tylko Insygnia, Ford pod warunkiem grubej wersji z obniżeniem wymagań. Trafi się coś ciekawego, kupie, nie trafi , to nie, ciśnienia nie mam zbytniego. Tak na marginesie to oplowski 260 KM w Insygni B był tylko w latach 2017-2018 , a teraz ma 200 KM / albo nawet i tego wykasowali / , czyli 260 KM będzie " rarytasikiem".

Ostatnio edytowane przez Hansolo ; 25-10-2021 o 12:48
Hansolo jest offline   Odpowiedź z Cytatem