Cytat:
|
Mam Mondeo A8 190 bez AWD i Adblue starcza mi na 8500-9000 km i jest to zawsze zgodne ze wskazaniami na zegarach (jazda głównie po mieście - 80%). Jeżeli chodzi o DPF - miałem poprzednio Mondeo MK4 z 2009 roku, które również 80% przebiegu pokonało w mieście i przez 11 lat nie miałem żadnych problemów z filtrem. Jest jedna zasada - jeżeli zaczęło się wypalanie, daj mu skończyć (widać po spalaniu na postoju - 1,4 l/h).
Jeśli chodzi o skrzynię A8 to są bardzo różne opinie, można wywnioskować, że każdy egzemplarz zachowuje się zupełnie inaczej. Porównywałem moje auto z ZF w BMW i z DCT w nowej Pumie - skrzynia (tzn. mój egzemplarz) bardzo szybko reaguje na kickdown, czasami nawet za bardzo się wyrywa do redukcji. Bardzo często niepotrzebnie piłuje wysokie obroty i za bardzo miesza biegami, przez co zdarzają się szarpnięcia, ale nie powiedziałbym o niej, że jest wolna. Zmiana biegów jest bardzo szybka, ale czasami za długo myśli kiedy to ma nastąpić i jak komputer zamuli to szarpnie, bo chce zmienić bieg najszybciej jak się technicznie da. Porównując wyprzedzanie w Mondeo i w Pumie to sorry, ale w tym nowym DCT na redukcję czeka się meeega długo w porównaniu z moim A8. W Mondeo nawet delikatne wciśnięcie gazu powoduje natychmiastową redukcję (czasami aż za bardzo). ZF w BMW z kolei wygrywa płynnością od startu i delikatnością zmiany biegów.
Jeżeli chodzi o ewidentne wady skrzyni - brak autohold i bardzo mała różnica przełożeń pierwszego i drugiego biegu. Z tego powodu program często wymusza na skrzyni omijanie dwójki (w zależności od stylu jazdy) albo wrzucanie jej na sekundę i między pierwszym, drugim i trzecim biegiem zdarzają się szarpnięcia/niezdecydowania. Trzeba bardzo dobrze wyczuć samochód przy ruszaniu (tryby "dziad" i "ogień" są perfekcyjne, gorzej z takim pośrednim, dynamicznym jeżdżeniem), ale na DCT bym w życiu nie zamienił, bo A8 świetnie omija biegi przy wyprzedzaniu i na trasie ogólnie radośnie reaguje na buta. Ecoblue bardzo elastyczny, bez porównania do mojego starego TDCi.
|
Ja mam porównanie tylko do DSG, dlatego mam wrażenie że jest wolna. Chodzi mi właśnie o ten czas dla komputera, który bieg wybrać, czasem nawet przy kopnięciu w gaz potrzebuje 2 sekund żeby zrobić kickdown, dzieje się to przeważnie w momencie w którym przed sekundą wrzuciła wyższy bieg, dlatego też napisałem że wyprzedzanie bez trybu "S" jest czasem uciążliwe.
Masz też rację, że skrzynia ma problem przy średnio agresywnej jeździe.
Żeby nie było że tylko pisze o minusach, bardzo pozytywnie zaskoczył mnie w górach. Niestety nie mam łopatek przy kierownicy, ale po wrzuceniu trybu "S" sam dobierał niższe biegi żeby utrzymać prędkość w ryzach.
Kolejnym plusem jest jazda po autostradach, zbicie z 8 na 5/6 bieg przy kickdownie zajmuje ułamki sekund i elastyczność 80-150 też jest zadowalająca.