View Single Post
Stary 25-10-2021, 19:47   #8133
mbrejecki
ford::beginner

Model: Ford Mondeo Vignale
Silnik: 2.0 TDCI/180 KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

S-max przejechane 250 tys. kilometrów , tylko lane paliwo i wymieniane części eksploatacyjne typu klocki , sprzęgło żarówki itp.
Vignale- 105 tys. kilometrów to samo niczego nie ruszałem łącznie z klockami , nic nie rdzewieje, itp. itd Przy prędkościach autrostradowych porównywalnie cicho jak w klasie premium ( przednie siedzenia)
Przy testowaniu samochodów premium typu Audi A4, powrót do wnętrza Forda poczucie komfortu wracało.

Cytat:
Napisał mastodont Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hej. mam małą prośbę, nie chciałem rozpętywać G-burzy pod tytułem nie podoba mi się grill albo siedzenia nie wygodne.... to sobie objeżdżę, co się komu podoba to rzecz indywidualna i może się mniej podobaćale jak jest lepiej wykonane / mniej problematyczne to można przymknąć oko na estetykę.

Dajcie konkretne argumenty.
mondek
+cichsze wnętrze (nie wiem czy przy predkościach autostradowych)
+zawieszenie
- rdzewiejące podwozie? (tego najbardziej się boję)
- słaba jakość wykonania wnętrza (nie mam na myśli jak wyglądad radiop ale fakt, że wszystko z niskiej jakości tworzyw i aby nie skrzypiały zachodząmiejscami na siebie ale to robi robotę, tylko słabo jak palcem można je podważyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)

Pasek
- mało komfortowe zawieszenie
- głośniejszy od mondka i superba? stawiam znak zapytania bo jeszcze nie jeździłem paskiem
+solidniejsze podwozie i wnętrze

Skoda...
- także sztywne zawieszenie
+solidniejsze podwozie i wnętrze (choć wiem, że mniej wygodne)

Pytania
1. czy jest w ktorymś z nich coś szczególnie awaryjnego?
2. Czy mondek rdzewieje od spodu tak jak wcześniejsze jego odsłony (niby mk4 lepsze od mk3, ale czy mk5 lepsze od mk4?)

BTW A4 niby mniejsze ale super wygodne skupione w sobie (minusem jest mniejszy bagażnik i niski zderzak z przodu i obawiam się że na progu zwalniającym o coś zaczepię zwłaszcza na naszych polskich krawężnikach) po za tym jest super autkiem i miejsca z tyłu ma wystarczająco (jasne, mniej niż w segmencie D ale nie jest to dramat).... pytanie czy octavia da radę - nie próbowałem ale bagażnik jak oglądałem ma większy i wygląda naprawdę świeżo w najnowszej odsłonie
Bump: Zapomniałeś o moim s60Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Woytas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To się potem pochwal , na razie mamy
Lexus es , S90 i V60
mbrejecki jest offline   Odpowiedź z Cytatem