No dobra, to ja też się pochwalę.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bardziej zależało mi na pozbyciu się niepożądanych, dźwięków dochodzących z drzwi podczas słuchania głośno muzyki, niż na samym wyciszeniu samochodu.
Ale muszę niestety powiedzieć, że nadal coś tam wpada w rezonans, więc efekt mojej modyfikacji nie jest do końca zadawalający.
Ciężko jest mi też porównać czy to coś dało, jeśli chodzi o dźwięki dochodzące z zewnątrz, bo nie robiłem pomiarów przed i po.
Jedyne co mogę powiedzieć, że gorzej nie jest
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a wyciszenie zawsze coś daje.
Teraz bardziej słyszę chyba dźwięki dochodzące z nadkoli, oraz od samych szyb bocznych, które niestety nie są już akustyczne tak jak szyba czołowa.
Materiały jakich użyłem to 3 metry kwadratowe pianki kauczukowej K9s firmy Bitmat. Zależało mi aby cały boczek drzwi był wyłożony z jednego kawałka maty, aby uniknąć połączeń. Czas jaki zajęło mi to przedsięwzięcie to 2h przód + 2h tył. Więc jak ktoś ma wolną sobotę to polecam.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zostawiłem oryginale wygłuszenie jako dodatek.
Dzięki temu, że ma inną gęstość niż mata kauczukowa będzie lepiej tłumić niektóre dźwięki.
Zdjęcia w wyższej rozdzielczości:
LINK