Temat: [Edge USA] Przeróbka USA->UE
View Single Post
Stary 31-10-2021, 23:22   #325
TomekCz
ford::beginner

Imię: Tomek
Model: Edge
Silnik: 2.7
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Przeróbka USA->UE

Witam, mój edge sport 2015 dojechał do polski więc pora na naprawę i dostosowanie do norm europejskich. Przeglądam forum i oczwiście jest tu wiele przydatnych informacji ale bardzo proszę o kilka informacji.
1. Kupiłem lampy full led eu - piszecie, że pełna funkcjonalnoś będzie po dołożeniu czujników i kabli, programowaniu itd. A bez tych zabawek pozostaje jakaś inna opcja ustawienia wysokości świecenia np manualna ?
2. Edek posiada zderzak przód z 6 PDC i kamerą w grilu, chciałem założyć halogeny eu więc muszę zamówić zderzak od wersji eu, wymiana wiązki zderzaka na taką z 6 PDC, halogenami i kamerą i wymiana przełącznika świateł (czy wymiana przełącznika na wersję eu z edga wystarczy? bo wyczytałem coś o składaniu przełącznika z dwóch - od mondeo eu i edga usa), czy po spięciu tego i zapewne jakimś programowaniu to zadziała czy muszę jeszcze coś wykonać (czy licznik od usa ma kontrolki od przeciwmgłowych przód i tył i czy da się je aktywować?).
3. Tak trochę z innej beczki - dynamiczna wymiana oleju w skrzyni - polecacie czy odradzacie, auto ma 130 tyś. km i nie wiem czy kiedykolwiek olej był wymieniany. Czy filtr w skrzyni da się wymienić?
Przepraszam za taką ilość "czy". Z góry dzięki za pomoc i wyrozumiałość.

Edge sport ma światła xenonowe więc w teorii powinny być czujniki poziomowania świateł ?

Ostatnio edytowane przez TomekCz ; 01-11-2021 o 08:13
TomekCz jest offline   Odpowiedź z Cytatem