Cytat:
|
Trochę kolega nadinterpretował dołożenie, raczej aktywował. Nie licząc wymiany przycisków wszystkie potrzebne rzeczy były fabrycznie na miejscu.
Aby ktoś pomógł to musisz doprecyzować co zmieniłeś, gdzie i jakim narzędziem.
|
Tak , przyznaje rację koledze - miałem na myśli aktywowanie za pomocą Forscana. Korzystałem z danych z arkusza : Ford Focus MK4 neutron2k.xlsx. Dodatkowo wskazałem właściwy po wymianie lewy przełącznik tempomatu na kierownicy w module SCCM .Polityka forda jest dla mnie kompletnie niezrozumiała- kupiłem wersję trend biznes ale z wszystkim co jest potrzebne do aktywowania iACC, AHB, DAS , TSR - bez fabrycznej aktywacji.
Dalej jednak, mimo prób nie udało mi się uruchomić CLA -centrowania pasa ruchu. Czy ktoś z kolegów wie , czy moduł kamery potrzebny do uruchomienia CLA jest inny niż w moim aucie? Podobno CLA można uruchomić w wersjach z automatem - ja mam manuala . Przy próbach korzystałem z wzorca dla innego forda -f150 - wszystko wchodzi ale przy próbie aktywowanie 706-01-02 XXX6-XXXX-XX (Enable Traffic Jam Assist) wyskakuje awaria kamery , brak PCA i kilka innych błedów.
"Forscan Asbuilt mods:
IPMA:
706-01-02 XXX6-XXXX-XX (Enable Traffic Jam Assist)
706-02-07 XXXX-XF8X-XX (Enable Lane Center Assist)
IPC
720-10-01 XDXX-XXXX-XX (Enable Lane Center Assist)
SCCM
724-02-01 x390-xxxx-xx (Lane Center left buttons) (Only if and When you change your left button on the steering wheel.)
PCSM (enable Lane center and traffic jam assist)
730-02-02 XXXX-FFFF-XX
ABS: (May Not Be needed - 6/12/21)
760-02-01 XXXX-XXX7-XX (A for Hybrid)
760-02-04 XXX1-XXXX-XX"