Przybywanie oleju 2.0 tdci
Witam.
Od dłuższego czasu walczę z moim Focusem 2.0 tdci 2009 r. przebieg ok 280 tys. km i nie mogę nic poradzić... Ponad rok temu w trasie zapalił mi się check engine, auto zgasło ale po chwili udało się odpalić. Po powrocie do domu i podpięciu do komputera pokazał się komunikat - zbyt niski poziom dodatku do paliwa oraz zauważyłem podniesiony poziom oleju. Dodatek eolys został uzupełniony(weszło go tylko niecały litr, więc musiał jeszcze być), w komputerze wpisane uzupełnienie, olej zmieniony. Po wizycie w warsztacie kontrolowałem poziom oleju i niestety sukcesywnie go przybywało - wymiana oleju już po 5 tys km. Do tego spalanie z 6/100(robiłem do 1000 km na baku) wzrosło do 9-10/100 km(teraz robię max 550). Znowu warsztat i diagnoza - zatkany DPF. DPF został wyczyszczony. Odebrałem auto i było wszystko ok, olej w normie, spalanie znowu w granicach 6/100 km. Po 2 miesiącach(ok. 4 tys km) jednak spalanie znowu 9-10/100 km, oleju znowu przybywa... Czytałem dużo tematów odnośnie FAP/DPF ale nigdzie nie ma takiego konkretnego przypadku. Odczyty z Forscana pokazują, że DPF nie jest zapchany - ciśnienie różnicowe na biegu jałowym 1,5 kpa, podczas przyspieszania zaobserwowałem max 8 kpa. Jedyne co zauważyłem to poziom dodatku do paliwa, który był dolewany do pełna jakieś 20 tys km temu, a pokazuje ciągle 1,8L i 100%. Momentu wypalania filtra też nie mogę zauważyć. Jedyny błąd jaki udaje się odczytać to P0184-61 -sygnał przerwany w obwodzie czujnika temperatury powietrza A. Może ktoś miał podobny przypadek i rozwiązał problem ?
|