Odp: Montaż ambient light
djanek
Wtyczki D i G są podobne ale nie takie same i nie zamienisz ich w BCM bo ich nie zamkniesz.
Rozpiskę pewnie potrzebujesz by wiedzieć w które piny się wpinać ale rozbierając kostkę masz dobrze ponumerowane piny i nie pomylisz ich .
Jak nie masz wiązki z BCM do drzwi to da sie to przeciągnąć bez rozbebeszania połowy auta ale jak ktoś chce mieć fabrykę to niestety najgorzej jest ucelować kablami w przelotkę (otwór) na kostkę drzwi . Gumę daje się łatwo rozebrać i rozłączyć kostkę drzwiową odpiąć uzupełniając brakujące piny . Ja wiązki drzwi nie wymieniałem bo z powodu dwóch kabli nie warto ale jak masz wiązkę to uzupełnij kable na przyszłość by za jedną robotą mieć całość i wymieniaj.
Ja mam fusiona to u mnie i tak ambient nie zadziałał i chyba mój BCM tego nie obsłuży a mam już praktycznie komplet świetlówek ( jedynie nie mam na tylne drzwi lewa i prawa strona ale są do kupienia jak co)
W temacie są nawet fotki gdzie się montuje świetlówki ale jak ktoś ma z tym problem to mam fotki gdzie mocować oświetlenie nóg zwłaszcza kierowcy bo to przychodzi do stelaża
|