View Single Post
Stary 06-11-2021, 12:03   #28
thesperado
ford::professional

Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
Domyślnie Odp: Charakterystyka przekładni kierowniczej wspomaganej elektrycznie

Jak coś robię to staram się to robić z pełną świadomością tego co i po co robię, ale ... nie zawsze wychodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jak wspomniałem na razie jest niby ok, co nie oznacza, że nie możne być lepiej. Jak miałem naprawdę kiepskie prowadzenie auta jakoś ciężko było mi coś znaleźć na ten temat poza ogólnikami. Teraz, jak Ty zarzuciłeś temat nagle nawet na tym forum znalazłem coś do poczytania i zupełnie nowy dla mnie termin czyli "pull drift compensation". Na forum Mazdy także jest o tym wiele. Wadliwe prowadzanie się auta możne być spowodowane właśnie "pull drift compensation" czyli w efekcie działaniem wspomagania nie do końca zgodnym z założeniami konstruktora w określonych warunkach. Może to mieć przyczynę od wadliwego/niedopracowanego softu EPAS lub jego kalibracji po przez nieprawidłowe naprawy i obsługi pojazdu do kiepskich jezdni na koniec. W sumie nieźle, że temat powstał, bo chyba wiem jaki miałem problem z autem i jak próbować go rozwiązać .
thesperado jest offline   Odpowiedź z Cytatem