View Single Post
Stary 07-11-2021, 19:46   #16
makanox
ford::beginner

Imię: Dawid
Model: FOCUS
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005
Domyślnie Problem z klimatyzacją, nawiewem, zbyt ciepłe powietrze

Czołem Forumowicze
Zwracam się z prośbą o pomoc, a mianowicie w mojej foce 1.6 Ti-VCT 115km 2005r. zaczęły dziać się dziwne rzeczy z nawiewem, a dokładnie chodzi o temperaturę, mam wrażenie że na standardowych 21 stopniach leci zbyt ciepłe powietrze, ostatnimi czasy, żeby temp. była w normie jeżdżę na 18-19 stopniach, a temperatura podczas jazdy potrafi się samoistnie zmieniać. Czuć nagły przypływ ciepłego powietrza później wraca do normy, jadąc przy ustawionych 16 stopniach lub LO'w potrafi lecieć przez chwilę gorące powietrze później wraca do normy, acz kolwiek nie jest to 16 stopni jakie być powinno. Wcześniej chłodziła lepiej. Klimatyzacja po obsłudze w tym roku. Standardowo w stałej lokajci obsług, bez zarzutów działała po wykonanej usłudze. Filtry wymienione 2 miesiące temu wraz z płynami eksploatacyjnymi. Na klimie jak i samym nawiewie dolegliwości takie same. Dodam jeszcze, że nawiew jakby osłabł nie wieje taką siłą jaką wiał przy np. ustawieniu na max. Nie ukrywam jest to uciążliwe dlatego proszę o pomoc, być może komuś już się tak zdarzyło.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez makanox ; 07-11-2021 o 19:57
makanox jest offline   Odpowiedź z Cytatem