View Single Post
Stary 14-11-2021, 17:50   #139
Paszczaak
ford::amateur

Imię: Michał
Model: Mondeo
Silnik: 2l D 180 ps
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Adaptacyjne reflektory LED - ustawienia, opinie

Witam. Mam problem z światłami led. Kupiłem Forda mondeo mk5 w maju i światła świeciły dobrze. Od jakiś 2 miesięcy świecą ewidentnie za nisko. Obojętnie czy w opcjach mam włączone auto czy wyłączone. Nawet jak się przełącza samo na długie to widzę przed sobą na drodze takie dwie jasne plamy jakby strumień wiązki bił w asfalt. O dziwo czasami około raz na 10 jazd do pracy świecą normalnie. Na stacji diagnostycznej pracownik swoim urządzeniem mierzył i stwierdził że jest ok. Elektromechanik żądnych błędów nie widzi na kompie. Coś tam ustawił bo niby faktycznie było ciut niżej i tu podał jakieś cyfry i po odbiorze auta było okej. Na drugi dzień jade o 5 rano do pracy i światła znów świecą za nisko. To trochę niebezpieczne bo mniejsze szanse na rekacje w porę jak mi wyskoczy oby tylko zwierzyna pod koła.
Światła witają mnie jak wsiadam lewo prawo góra dół. Same się przełączają na długie i krótkie jak coś jedzie bądź pusto przede mną. Nie wiem już gdzie szukać pomocy.
Druga przypadłość to inny odcień taki bardziej pod pomarańcz wpadajacy tej listwy led od dziennych. Z daleka się gubi. Z bliska ewidentnie inny odcień.
Wybaczcie za haotycznosc wpisy i Ewentualne błędy. Proszę o pomysły co może być nie tak.
Paszczaak jest offline   Odpowiedź z Cytatem