Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta
Nie jeździłem mazdą ze skyactiv, ale sporo oglądam testów w necie. Skoro ten silnik jest taki dynamiczny, to dlaczego wszelkiej maści testujący piszą że taki dramat z dynamiką? Wszyscy uparli się na mazdę? Dlaczego? Zwłaszcza że wszelkie inne zalety mazdy są wychwalane pod niebiosa. Nie ma ogólnej krytyki i hejtu, ale wszyscy jak jeden mąż piszą o braku dynamiki w 2.0, nie zależnie która generacja, x, g czy inna litera alfabetu...
Bardzo podobają mi się ich auta, ale to mnie skutecznie zniechęca. A dodatkowo u mnie na wsi nie ma salonu mazdy żeby to samemu sprawdzić.
Jestem w trakcie poszukiwania jakiegoś autka z charakterem dla żony w zamian fiesty, która kończy swój żywot u nas że względu na koniec leasingu. A koszty trzeba mieć... Dlatego na celowniku na dzień dzisiejszy 2 auta, kompletnie różne, ale obydwa, wydaje mi się że z charakterem. Pierwsze to poliftowy Ceed 2022 GT 204PS z DCT, a drugie to Cupra Formentor... Nie, nie ta 310PS, coś słabszego. Będę brał pod uwagę 1.5 tsi DSG lub 2.0 tsi DSG 4x4. Choć ta druga to raczej odpadnie że względu na charakter, w jakim auto ma być głównie używane, czyli miasto.
Napiszcie co sądzicie o moim wyborze? W weekend będą pierwsze jazdy testowe.
Wysłane z mojego SM-G780F przy użyciu Tapatalka
|