Odp: Raport historii pojazdu
Witam, a ja odgrzeję kotleta i zapytam Was, co jeśli w historiapojazdu.gov.pl raport jest niekompletny? Rozchodzi mi się o to, że znalazłem auto, którym jestem zainteresowany ale brakuje mi danych by kompletnie zapoznać się z historią tego auta. Dodam, że auto jest pochodzenia krajowego, tym bardziej mnie zastanawiają luki jakie w tym raporcie się pojawiają. Przez trzy lata brakuje wpisów, badań technicznych też nie ma, po prostu jest pusto. Kilka lat później historia się powtarza z tym, że brakuje roku. Auto z tego co się dowiedziałem, od aktualnego właściciela pojazdu, nie było wyrejestrowywane, przebieg też na to nie wskazuje, chociaż 50k km można zrobić też w rok, nie trzeba dwóch lat ale 120k km w trzy lata to nie mało i raczej mało możliwe by był zrobiony, taki przebieg w rok? Czy to możliwe, że baza cepik posiada aż takie błędy/luki w swoich wpisach? Myślałem aby zadzwonić do cepiku ale wydaje mi się, że to graniczyć może z cudem abym uzyskał jakieś sensowne odpowiedzi. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, jak i co o tym myśleć.
Edit: A co w historii pojazdu oznacza informacja "zbycie i nabycie pojazdu"? Spotkałem się z tym kilkanaście razy, lecz zazwyczaj występuje informacja, że nastąpiła "zmiana właściciela", a zbycie i nabycie pojazdu jest jakby nieuwzględnione. Czy to może być traktowane tak, że ktoś dokonał kupna ale auto nie zostało przerejestrowane, stąd brak informacji o zmianie właściciela? Dziękuję za wszystkie wskazówki.
Ostatnio edytowane przez mp0 ; 17-11-2021 o 05:31
|