Cytat:
jaracie się tą wolnossącą mazdą jak dzieci na watę cukrową poza testem miejskim proponuje wsadzić 4 luda + bagaże i wyprzedzić tir-a na krajówce ... na wysokim biegu bez redukcji i wycia silnika .... będzie walka o życie ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zestawianie silników turbo i nie turbo jest bezsensowne
|
powiem Ci tak.. lubie turbo i tez jestem za nim.. ale ciekawy przypadek.. mam clio V z grudnia 2020 roku 1.0 tce 100KMm oddaje go za tydzień bo to wynajem pracowniczy był załatwiony od kolegi.. i sporo mam doczynienia z silnikami turbo trzycylindy.. teraz kupiłem dla żony mk7 polift 1.2 82 KM z przebiegiem 9000 km.. auto jak nowe.. ale o co chodzi.. komfort i praca silnika bez turbo ale za to 4 cylindry szczególnie na zimnym mega, i co, że nie ma turbo, na miasto starczy w zupełności po Warszawie, na 3 pierwszych biegach fajnie sie zbiera a silnik nie do zajechania ogólnie..
Także sam jestem za turbo jak najbardziej.. ale są wyjątki, szczególnie w tych małych motorach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale też nie mówię, że nie wrócę następnym razem do małego silnika turbo, na pewno tak i pewnie bedzie to właśnie znowu jakieś 1.0 turbo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.