View Single Post
Stary 20-11-2021, 23:29   #217
White Arab
ford::amateur

Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Drgania i wibracje silnika 2.0 TDCI przenoszące się na karoserię; kierownicę

Cytat:
Napisał sobiech211 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No więc u mnie z tym wydechem jest jak najbardziej wporzadku wszystko zdrowe mocowania jak i gumy. Bardziej zastanawia mnie sama kultura pracy silnika, naszła mnie taka myśl że być może zbyt wyciągnięty jest łańcuch na wałkach rozrządu oraz pewnie ślizgi też kończą żywot gdyż słychać już jest i wydaje mi się że zawory nie są otwierane i zamykane w odpowiednich momentach i moje pytanko jak sprawdzić to bez rozbierana na pół dnia albo i wiecej
I jak tam znaleziony winowajcą ?

Bump:
Cytat:
Napisał Bakupl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No wiec tak, powershift sprawdzony-działa poprawnie. Człowiek który robił skrzynie poradził żebym jeździł na trybie Sport bo wtedy auto wkręca się na większe obroty. I miał racje, wibracje występują na D na niskich obrotach, jakby ruszało się z wysokiego biegu l. Ogólnie to poradził żeby wyregulować poduszki silnika( broń Boże nie wymieniać chyba, ze na oem za miliony monet ). Może pomoc ale nie koniecznie l. W każdym rasie gdy suto jeździ na trybie S wibracje są prawie niewyczuwalne.
Kolego jak tam udało się namierzyć problem ?
White Arab jest offline   Odpowiedź z Cytatem