View Single Post
Stary 28-11-2021, 09:29   #2
ziomal155
ford::beginner

Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2020
Domyślnie

Witam
Obstawiłem 2 wtrysk, wczoraj wymieniłem, odpowietrzyłem. Przekręcam stacyjkę, odpalił, pochodził 20 sekund i zgasł, dalej odpalić nie chce, akumulator naładowany. Problem jest taki że ids nic nie widzi bo podczas kręcenia się rozłącza nie wiem dlaczego:-/. Tak jak by ecu nie miało zasilania. Potwierdza to też po próbie kręcenia takie samo ciśnienie na listwie wtryskowej jak przed.

Niestety nikt nic nie odpowida to pisze dalej. Wyczyscilem masy i plusy wszystkie. Lacznosc z komputerem jest stabilna na listwie wtryskowej 450kPa czyli tyle ile było zawsze po nocy. Po odpaleniu na plaka wzroslo do 2MPa czyli nadal za mało. Wygląda na to że nie ma paliwa. Moze ktoś chociaż odpowie mi na pytania.
1. Czy w pompie CR na wejściu jest filterek jakiś siatkowy czy coś?
2. W pompie są dwa elementy z kabelkami, co to jest? Jedno to wyczytałem zawór dawkujący a drugie regulator wysokiego cisnienia ciśnienia, nie wiem które to co i nie za bardzo rozumiem po co są te dwa elementy przecież jak dawkuje paliwo do pompy wysokiego cisnienia to wlasnie reguluje to cisnienie.
3. Jak dobrać się do czujnika wysokiego ciśnienia?? Trzeba demontować termostaty?

Ostatnio edytowane przez SRS ; 29-11-2021 o 21:56
ziomal155 jest offline   Odpowiedź z Cytatem