Temat: [Ogólne] aktualizacja dla sync 3
View Single Post
Stary 29-11-2021, 14:59   #1467
vtk
ford::beginner

Model: Focus Turnier
Silnik: 1.5 Ecoboost
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: aktualizacja dla sync 3

Pokrótce opiszę moją historię z aktualizacją Sync 3, może się przyda komuś. Otóż zastanawiałem się po kupnie auta czy można robić aktualizacje softu, bo miałem problemy z odczytywaniem okładek płyt. Przy okazji wizyty w ASO zapytałem o to i usłyszałem, że najpierw powinienem zajrzeć na stronę Forda i tam sprawdzić po VIN, czy taka aktualizacja jest dostępna i jeśli tak, to ASO za drobne 250 PLN przeprowadzi taką usługę. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Myślę sobie no ok, każde moje poprzednie doświadczenie z softami zahaczało o update bezpośrednio w ASO. W domu wchodzę na stronę Forda a tam jak byk, że można samemu. Zdziwienie maksymalne ale ok, pendrive w dłoń i bez problemu soft został zaktualizowany:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przy następnej wizycie w ASO poinformowałem tego samego pracownika o tym, że samemu można ogarnąć update wg instrukcji ze strony Forda i nie miał (podobno) pojęcia, że poza ASO jest to możliwe. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Morał z tego taki, by za bardzo nie ufać ASO, tylko wszystko sprawdzać samemu.
vtk jest offline   Odpowiedź z Cytatem