Temat: [Focus 2014-2018] Błąd P1102 podczas jazdy, diagnoza
View Single Post
Stary 01-12-2021, 09:53   #7
zmulim
FCP member

Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Błąd P1102 podczas jazdy, diagnoza

@Andrew1.8tddi to co napisałeś niestety nie napawa mnie optymizmem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z tego co wczoraj patrzyłem dolot wygląda na szczelny. U mnie po takim ostrym pałowaniu do 4000rpm i od razu hamowaniu silnikiem, błąd nie wyskakuje... póki co. Za to spokojna jazda po takiej szarży, potem odpuszczenie gazu i cyk, błąd. W piątek pewnie będę miał możliwość podmiany przepływki ze sprawnego auta, zobaczymy, ale mam przeczucie, że to pewnie nie będzie to, pomimo zaniżonych odczytów powietrza. Martwi mnie ten EGR, i to łapanie stanu 99.22%. Czytałem na różnych forach, że może to sugerować zacinanie się zaworu i jego nieprawidłową pracę. Z opisu tego parametru wyraźnie wynika że wartość ta powinna być bliska zeru, wtedy różnica między zadanym a aktualnym otwarciem EGR jest praktycznie pomijalna. Ale 99.22% na plusie sugerowało by mega błąd i pełne otwarcie EGR - czyli krztuszenie spalinami... Chyba... Wymienianie w ciemno elementów na prawdę nie napawa mnie optymizmem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wyjęcie EGR też do najprostszych prac nie należy bo paskudztwo jest zabudowane.
zmulim jest offline   Odpowiedź z Cytatem