Teraz mam pewność, że coś jest nie tak z dpf'em. Dzisiaj jadąc do pracy znowu włączyło się wypalanie filtra, 5 km od ostatniego wypalania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak tylko złapał temperaturę to od razu silnik zaczął twardo pracować i szarpać nawet przy 2,5 tysiąca obrotów na 3 biegu:/
Nie rozumiem dlaczego tak się dzieje, przecież nigdy nie przerywam procesu wypalania i nie jeżdżę na niskich obrotach cały czas po mieście. Jak gdzieś jadę to nie mniej niż 20 km w jedną stronę.
Mam 2 różne środki do czyszczenia dpf.
Motula, którego wlewa się do zbiornika - czy trzeba go zalać koniecznie na pusty zbiornik i dolać ON czy mogę wlać na 3/4 zbiornika?
Drugi środek jest do aplikacji bezpośrednio do filtra.
Teraz mogę tylko gdybać dlaczego kupiłem diesla...
Trzeba było kupić najprostszego benzyniaka 1.6 i nie byłoby problemów. A z dieslem trzeba się obchodzić jak z jajkiem i co chwilę ponosić dodatkowe koszty. Ponadto co chwilę trzeba wlewać dodatki takie, siakie itd.
Nigdy więcej nie chcę już widzieć diesla
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.