Odp: Błąd P1102 podczas jazdy, diagnoza
Kilka obserwacji z ostatnich dni...
1) Czujnik MAP - wymieniony na nowy oryginał i brak poprawy....
Kolejna część mniej na liście elementów do wymiany.... :D
2) zaobserwowałem takie oto działanie EGR i przepustnicy:
- jazda na zimnym silniku:
Hamując silnikiem przepustnica z pozycji otwartej 100% domyka się do wartości ok 18% a EGR z wartości ok 30% otwiera się do ok 70%. Wciskając lekko gaz przepustnica wraca do pozycji 100% a EGR do ok 30%.
Do momentu rozgrzania się silnika takie działanie można zaobserwować za każdym razem hamując silnikiem i przyśpieszając
-jazda przy rozgrzanym silniku:
Przepustnica praktycznie cały czas jest w pozycji 100% niezależnie od stylu jazdy czy hamowania silnikiem.
Jedynie co można zaobserwować to gdy jedzie się w stałą prędkością obrotową ok. 2000obr./min, przepustnica domyka się do ok 20% i EGR domyka się z ok. 30% do ok.12%. Po ok. 8-10 sekundach jazdy wszystko wraca do poprzedniego stanu i tak to się powtarza cyklicznie co kilka minut.
Wygląda to tak, jakby przymknięcie klapy było zainicjowane, ale z racji na brak spełnienia pewnych "parametrów" sterownik ponownie ją otwiera.
- jazda w momencie wypalania DPF:
Przepustnica domyka się nawet do ok. 20% przy hamowaniu silnikiem.
W czasie płynnej jazdy domknięcie przepustnicy to ok 30%.
3) Występowanie błędu P1102 występuje w momencie hamowania silnikiem i "przejścia" przez 3000obr/min.
Kiedy zaczniemy hamować silnikiem od 2800obr. lub zakończymy do ok. 3200obr. błąd P1102 nie wyskoczy....
W czasie hamowania silnikiem i w momencie wywalenia błędu pozycja EGR oraz EGR_ERR = 0%.
MAF spada gwałtownie z 57 na 40g/s.
W momencie wypalania DPF można te "3000" przekraczać ile razy się chce i nić nie wyskoczy....
MAF płynnie i powoli spada, ale jest poniżej 35g/s.
No i teraz czy z tych obserwacji da się coś wywnioskować?
Zastanawia mnie te działanie przepustnicy na rozgrzanym silniku, ale nie mam pojęcia czy tak właśnie ma być czy nie.
Kolejna sprawa to jakie parametry wpływają na sterowanie przepustnicą?
Czy może po stronie turbo trzeba szukać problemów?
|