View Single Post
Stary 11-12-2021, 14:37   #67
deviljin84
ford::beginner

Model: mondeo mk4
Silnik: 2,0 tdci 140km
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Diagnostyka, jaki interfejs i program do diagnostyki??

Cytat:
Napisał Slawko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dokładnie tym co jest na stronie Viakena w formie tekstowo graficznej. Oczekujesz że ktoś wklei to co jest tam napisane tutaj?jak będziesz wiedział jak to robić to będziesz wiedział co kupić.
Panie Slawko smutna żabo, przecudowny ekspercie od spraw nieistotnych... zasmiecajacy forum a nie majacy zupelnie nic do powiedzenia! na stronie viakena sa DOKLADNIE te same informacje co na aukcji i OBA wersje kabla maja DOKLADNIE TEN SAM OPIS! nie jest tam zmieniony nawet przecinek wiec o wielki znawco tematu (ktory sam nie ma rozeznania co jest na stronie viakena) jak nie masz nic do powiedzenia to prosze sie nie udzielaj i nie zasmiecaj forum tylko daj sie wypowiedziec ludziom kompetentym ktorzy cokolwiek wiedza w temacie.

a potem jak w koncu znajdziemy temat ktory odpowiada naszemu problemowi to widnieje tam takie cos: "bylo, uzyj szukajki temat zamykam"

przeczytalem pelno tematow ktore w zaden sposob nie przyblizyly mnie do tego jaki kabel nada sie do wszystkiego. z tego co rozumiem ucds jest najszybszy tylko nie wiem czy te kredyty to z niego schodza po kazdym podlaczeniu czy tylko z dedykowanego programu schodza jak cos sie wgrywa? to czy taki kabel czy dziala z forscanem albo elm configiem? i czy wtedy tez zjada te kredyty? czy one sa zapisywane w kablu na chipie czy jak?
czesto przewija sie tez nazwa ids i wstawilem ten kabelek z aukcji chociaz osobiscie sadze ze ten kabel to sobie moze jedynie miec taka nazwe a do prawdziwego idsa mu daleko bo cena jakas podejrzana. ale moze tak technologia poszla do przodu ze tak to stracilo na wartosci nie wiem dlatego pytam...

co do viakena tak jak pisalem wczesniej nie wiem ktory jest lepszy niby STN2120 jest szybszy ale czy bedzie gadal z mondeo mk4?

z rzeczy ktore chcialbym zrobic na pewno to:
- aktualizacja converse+ na 1007 w okolicy bydgoszczy nie znalazlem nikogo kto by to robil wiec zapewne pozostanie aktualizacja przez team viewer a do tego musze miec odpowiedni kabel
- zmiana swiatel na swiatla skandynawskie zeby na auto byly wlaczone rowniez za dnia
- blokada skrzyni biegow: https://www.youtube.com/watch?v=6-_1...C4%99pie%C5%84

Cytat:
Napisał Antej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Proszę bardzo, po co przepłacać, ten zrobi wszystko
https://www.ebay.pl/itm/UCDS-UCDSYS-...-/272220461283
dziekuje za odpowiedz ale troche to drogo w porownaniu do tego ucds z allegro i do tego te kredyty po 80euro troche odpychaja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

edit: dopiero zauwazylem ze to temat o focusie a nie o mondeo... przepraszam ale jak by nie patrzec temat kabla jest tematem dosc uniwersalnym a ten wlasnie temat z wszzystkich na forum wydal mi sie najbardziej wlasciwy do zadania pytania.

Ostatnio edytowane przez deviljin84 ; 11-12-2021 o 14:42
deviljin84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem