Nie odpala, chodzi tylko na plaku.
Cześć, problem bardzo świeży i pewnie na czasie skoro nadeszły mrozy. Mondeo MK3 2.0 TDDi - 115KM stał na miejscu parkingowym, zgasł i już totalnie nie gada. Wcześniej lubiła zatrzymać się pompka przy zbiorniku ta pomocnicza, także na pierwszy strzał poszła pompka elektryczna przy zbiorniku. No nic, wymieniłem... dalej nie odpala a pompka jest na 100% sprawna bo kolega kręcił a ja łapałem ręką i czułem że działa.
Dodatkowo sprawdzone były:
- czy paliwo dochodzi do filtra - tak (paliwo wylatywało z filtra na wężyk który idzie do pompy wtryskowej)
- sprawdzone bezpieczniki pompki paliwa i sterowania silnikiem ( nr 27 i 32 w skrzynce w komorze silnika) - sprawne
- paliwo jest podawane na każdy z 4 wtrysków, jednak nie wiem czy z odpowiednim ciśnieniem, bo nie mam porównania do prawidłowo działającego układu, przy okazji odpowietrzyłem układ
- silnik chodzi tylko kiedy podawany do niego jest plak
Brakło mi już pomysłów, mam nadzieję, że ktoś miał podobny problem lub chociaż spotkał się z takim przypadkiem i jest w stanie pomóc.
Dodam, że pompa wtryskowa była regenerowana około roku temu, razem ze sterownikiem i nowym komputerem.
|