Cytat:
|
No nie wydaje mi się żeby producent łożysk zmieniał w hucie skład chemiczny mieszanki metalu do produkcji łożysk bo te idą akurat do forda na pierwszy montaż a tamte na części zamienne. Podejrzewam że nawet nie ma zielonego pojęcia że trafią na rolki rozrządu albo do pompy wody w twoim DW10.
|
Nie ma pojęcia gdzie idą ale wystarczy że jedne producent zamówi z mniejszą ilością smaru aby przyoszczędzić 1 grosz na łożysku albo gorszą kontrolą jakości i w ten sposób spada trwałość.
Wszystko jest na zasadzie ryzyka, w końcu nowy pasek rozrządu może także strzelić tuż po montażu (i wcale bym się nie zdziwił).
Swoją drogą ciekawe jak to jest, mam też auto mające 31 lat z większością oryginalnych części, 300k na liczniku pewnie oryginalne. Nawet tuleje metalowo gumowe były wszystkie oryginalne jak ją kupiłem rok temu i w większości były w przyzwoitym stanie (nie idealne ale nie odseparowane ani nie zerwane, nie sparciałe, wyglądają jak w kilkuletnim aucie. Fabryczne na 100%). Tuleje dostępne obecnie w ASO jak wytrzymają 3-5 lat to max potwierdzone info od wielu użytkowników. Po prostu wszystko idzie w kierunku precyzyjnej kalkulacji "ma wytrzymać gwarancję i jak najmniej ponad to" a w przypadku nowych aut gwarancja czy czas leasingu jest dłuższy niż gwarancja/rękojmia na części zamienne także...