Temat: [Mondeo 2014- ] Ponowna wymiana rozrządu 2.0TDCI
View Single Post
Stary 14-12-2021, 14:53   #25
Matych
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Ponowna wymiana rozrządu

Cytat:
Napisał tomkrawiec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Fakt, plagi urwanych paskow nie ma, ale wyrwane zeby z paska to juz inna historia
Oczywiście wprowadzasz ludzi w błąd i piszesz bzdury,nie wiedząc o czym piszesz i podsyłając niezwiązane z tematem życia rozrządu informacje, bez ich dalszej kontynuacji.Otóż gdybyś spróbował zgłębić temat,i obejrzeć inne filmy Alana a nie podrzucać tylko to co tobie pasuje,dowiedziałbyś się czym są spowodowane tego typu awarie w tych silnikach.Obydwa linki wiążą się z niewłaściwą synchronizacją pompy wysokiego ciśnienia common rail przez "dobrych mechaników" Otóż niewłaściwy jej montaż, prowadzi do takich spustoszeń w rozrządzie u ludzi którzy korzystają z "dobrych mechaników"o nikłej wiedzy co do procedur dla danego silnika.
A co do Probe to chyba nie rozumiesz mojego przekazu,mi nie chodzi o konkretny silnik tylko o postępowanie z pompą(niestety nie rozumiesz chyba jak jest zbudowana i o które uszczelnienie mi chodzi i jak się ma do tego starzenie materiałów uszczelniaczy)

Ostatnio edytowane przez Matych ; 14-12-2021 o 14:55
Matych jest offline   Odpowiedź z Cytatem