Witam . Od dłuższego czasu borykam się z błędem p1335. Pacjent to mondeo MK4 09r 2.0tdci przebieg 230tys wycięty DPF( dowiedziałem się pół roku po zakupie auta) . Pomimo tego iż DPF jest wycięty wypala się regularnie co 700-800km
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tak jest pewnie w sofcie ustawione dla ściemy . Resetowałem wartości DPF i egr i się zaczęło , wyskoczył błąd p1335 . Błąd sugeruje problemy z EGR ale też z przepustnica . EGR wyczyszczony zaślepiony nic nie pomogło, przepustnica wyczyszczona czujniki podmienione nic nie pomogło .Umówiłem się wstępnie na wyłączenie EGR w sofcie . Ale czy to pomoże ? Przy przepustnicy mam 3 wtyczki jedna od tmp powietrza druga od doładowania a ta 3 wpięta jest w coś przypominające silniczek krokowy przy którym jest wężyk podcisnieniowy. Ten wężyk odpowiada za prawidłowe położenie przepustnicy? Po odpaleniu Anię z niego nie dmucha powietrze ani nie jest zaciągane . Po co on i gdzie szukać przyczyny awarii i błędu p1335.