tu masz pierwszy lepszy przykład, chłop zabił na przejściu
nie dość że jechał jak dzik 136 km h to jeszcze miał wieś tuning
Jak podaje „Gazeta Stołeczna”, po wypadku poproszono o opinię biegłego z zakresu techniki motoryzacyjnej. Stwierdził, że BMW Krystiana O. „było w stanie technicznym niepozwalającym na dopuszczenie do ruchu”. Chodziło o przeróbki układu hamulcowego, zdemontowany czujnik ABS, modyfikacje układu kierowniczego i zawieszenia, a także (i ten zapis jest najciekawszy) „nieprzewidziane przez producenta przystosowanie pojazdu do ruchu prawostronnego”.
--
możesz mieć zaciski od sąsiada, który ma taki sam model, silnik. ty w VIN masz to co masz i na to masz mieć papiery. prosta sprawa, a polacy dalej nie kumają tak samo jak zasady jazdy na suwak.
ale ja nigdy nie odradzam tego robić, tylko miejcie na względzie, że jeździcie miną jak się nie daj Bóg coś stanie
tak jak powiedziałem. i bankrut i pierdziel
Cytat:
|
Jakie papiery na orginalne zaciski forda , ktore maja homologacje . Przeciesz nie zaklada Chinskich plastikowych zaciskow . To moja foka stracila homologacje bo nam tulne swiatla z polifta .
|
nikt nie mówi, że nie możesz tego zrobić.
masz mieć fv na zaciski
masz mieć fv na montaż
masz iść to okręgowej stacji kontroli albo pz mot i masz mieć zrobiony przegląd pod te hamulce
żaden diagnosta dziś praktycznie ci tego nie podbije, bo nie będzie brał na siebie odpowiedzialności, ale jak Ci podbije, to jeździsz legalnie
w przeciwnym razie jeździsz miną która nie powinna przejść przeglądu
szerokości