Temat: [Focus 2014-2018] Wymiana tylnych bębnów na tarcze
View Single Post
Stary 19-12-2021, 09:55   #80
Fulara
FORD|AUTHORIZED

Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Wymiana tylnych bębnów na tarcze

Cytat:
Napisał wasi69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Daj mi proszę podstawe prawna tego co wymieniles w punktach. Trzeci raz juz mi sie nie chce o to pytać
Art. 66. 1. KRD

oraz

Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 28 września 2005 r. w sprawie wykazu przedmiotów wyposażenia i części wymontowanych z pojazdów, których ponowne użycie zagraża bezpieczeństwu ruchu drogowego lub negatywnie wpływa na środowisko

Sobie sprawdź czy np. elementy kontrukcyjne jak zwrotnice można montować używane bo jak nie to cały twój pomysł idzie w piach

legalizowałeś kiedyś hak ?
tak samo legalizujesz zmianę hamulców

ja montując hak do focusa musiałem diagnoście dać fv zakupu ( dowód ) dalej, przedstawić, że ten hak ma homologację czyli tabliczkę znamionową i pytał o papier instalacji, ale uprosiłem go, że robiłem to ja bla bla i jakoś to puścił.

podejrzewam że z hamulcami by to nie przeszło

ja byłem przy oględzinach prokuratora raz i byłem przy oględzinach po ciężkim wypadku panów z ubezpieczalni. prokurator pierwsze co fotografował to opony, potem hamulce i na końcu VINY i silnik.

dobrej zabawy !

Ostatnio edytowane przez Fulara ; 19-12-2021 o 09:58
Fulara jest offline   Odpowiedź z Cytatem