Cytat:
Nie jestem pewien czy to to, czy to nie to. Nagrałem filmik. Czasami to słychać bardzo wyraźnie, jak na filmie. Ostatnio po dłuższej trasie zniknęło, ale rano znowu się pojawiło. Nie wiem czy to kwestia nagrzania wnętrza albo samej kolumny (nie pamiętam, żeby latem takie coś występowało) czy o co chodzi... Pewnie wyląduję w ASO, ale może ktoś z Państwa ma jakiś pomysł?
https://www.youtube.com/watch?v=x29DRhjAk0c
|
Ostatecznie jednak wymienili kolumnę kierowniczą, albo tylko przekładnię. Pan używał tych pojęć zamiennie a ja nie dopytałem co dokładnie wymienili. Fakt jest taki, że nastała cisza podczas kręcenia kierownicą.
Mam natomiast inny problem, mianowicie buda zaczęła hałasować. Po pierwsze na nierównościach czasami słychać jakby ruszały się drzwi kierowcy (?!). Wyglądają na trochę za słabo "dociągnięte" do reszty karoserii... ale w ASO powiedzieli, że jest zimno i to normalne(???).
Po drugie, zrobiło się bardzo głośno na autostradzie. Wczoraj robiłem długą trasę i jak przyłożę ucho do drzwi to słychać głośny szum przy słupku B. Albo drzwi są nieszczelne, albo szyby się nie domykają, albo nie wiem co jeszcze... Może ktoś ma jakiś pomysł, zanim wrócę do ASO żeby oni wymyślili?