Temat: [Focus 2011-2014] Jak wyłączyć kafelki kamery cofania
View Single Post
Stary 22-12-2021, 14:05   #17
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Jak wyłączyć kafelki kamery cofania

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
fotka od Kolegi @Filon69 pokazuje ekran Sync2/Sync3 (trudno rozróżnić na obrazie z kamery...) a nie ekran "małego" audio...
zgadza się, ale dorzuciłem to tylko jako info że ten system ma sens jak się ma Sync2/Sync3 (a wg opisu w profilu kolega ma Focus MK3FL).
Stąd też moje narzekanie że te kafelki, w wersji BT+VC+USB/Navi5" (czy nawet 4.2") to system który więcej przeszkadza niż pomaga.
Może na większym ekranie miałoby to sens (nawet jeśli znikają w taki a nie inny sposób gdzie w Sync 2/3 działają po prostu naturalniej)

Za info odnośnie IPMB dziękuję.
Może w takim razie musiałbym wynająć (nawet za opłatą) kolegę @kompiler ?
On ze swoimi magicznymi pudełkami zapewne by jakoś namierzył winowajcę zamieszania. Tylko pytanie ile by to zajęło i czy gra warta świeczki.

Pozostaje więc albo odpiąć kamerę od IPMB i próbować resetować moduł?
Może jak podłączę kamerę z powrotem to kamera się zresetuje?
(głupi pomysł ale lepszego po prostu nie mam)

Pomysł (równie dziki) numer 2:
A gdyby tak w Forscanie zainicjować proces kalibracji?
Oczywiście czytając różne wątki na różnych forach jedyne co spotykam to błąd B115E w przypadku tej procedury więc żeby nie było,
że ja sobie to załączę (bo w teorii inicjacja tej procedury naprawia ludziom linie skrętne które im zniknęły) i uwalę kamerę... :/

Uwierz mi @tedi_k , przecież jedyne co zrobiłem, to zmieniłem kartę SD nawigacji na nowszą. Żebym kurcze wiedział że to się tak skończy.
Któż mógł podejrzewać że aktualizacja nawi mi takie wybryki zrobi.
(choć nowsza nawi mi się podoba, w szczególności ikonki POI wyglądają o wiele ładniej)
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem