Odp: 1.6TDCI dymi na biało przy porannym odpaleniu
Witam serdecznie też mam problem i jestem nowym użytkownikiem forum.
Fokus mk2 bez DPF(wycięty) może ktoś coś podpowie nie chcę zakładać nowego tematu i nie wiem czy dobrze robię pisząc w tym poście.
Auto jeżdziło normalnie ale zaczęło gasnąć.po weryfikacji został wymieniony filtr paliwa i dodany Stp do czyszczenia wtryskiwaczy.odpowietrzone odpaliło i jeżdziło . drugie tankowanie z dodatkiem Stp czysty uklad paliwowy auto jeździ ale coś go blokuje kuleje i cieżko się zbiera czasami zgaśnie tak jak by się zdławiło. ale na to pomogło trzymanie go wyrzej na obrotach.
Planowałem zrzucić zbiornik i dostać się do sitka w baku ( czy jest dostęp do sitka gdzieś z pod siedziska czy trza zrzucić zbiornik i dopiero???)
Póki co jeździłem i postanowiłem go trochę przegonić i niestety stało się fordzik nie podołał.
Mianowicie cisnołem mu zdrowi do 4 tysięcy obrotów aż za jednym razem zatyrkotał metalicznym głosem zadymił jak szlak na biało zgasł i ani be ani me. Gdy obroty spadały po dodaniu gazu tyrkotał i odpusciłem zgasł i dotoczylem się na awaryjnych na poboczną drogę.
Auto zcholowałem i stoi w garażu. Co to może być.???
|