View Single Post
Stary 26-12-2021, 19:49   #1957
kopson
ford::advanced

Imię: Tomasz
Model: Focus Mk3, Skoda Karoq, Opel Astra V
Silnik: 1.6 EB 150>182KM, 1.5 TSI 150KM, 1.4T 150KM
Rocznik: 2014,2022,2019
Domyślnie Odp: Odbiór auta i spostrzeżenia eksploatacyjne

Cytat:
Napisał qualin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co kto lubi. Ja jednak wolę lać coś lepszego niż Castrol. Też mam 5 letnią gwarancję i pewnie auto z leasingu wykupie więc tym bardziej wolę o nie zadbać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zawsze gdy czytam wątki "olejowe" na naszym forum, to uśmiecham się na widok takich wpisów. Bez urazy kolego @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , bo nie mam nic do Ciebie, ale zawsze uważam, że ważniejsza jest regularna wymiana oleju (czyli nieprzeciąganie terminu lub przebiegu) oraz jego zgodność ze specyfikacją producenta, a nie sama marka oleju.
Wg mnie nie da się ocenić na oko lub ucho, że Castrol to "shit", a Motul, Millers czy inny to cud-miód. Nigdy nie wiesz co dokładnie jest w bańce, a ktoś tu już pisał, że nie brakuje hurtowni, które leją ten sam olej do pojemników różnych marek. Różnicę można wyczuć, gdybyś wlał mineralny zamiast syntetyka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trochę to przypomina mi opowieści, że ktoś zatankował 98 zamiast, jak dotąd, 95 i od razu zauważył różnicę, że auto lepiej przyspiesza i w ogóle ma więcej mocy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Poza tym dbałość o samochód i silnik, o której wspomniałeś, to dużo więcej niż sam olej. Bardziej mu szkodzi niewłaściwa eksploatacja typu: częste zimne starty, jazda na krótkich odcinkach, sprinty spod świateł etc, niż marka oleju. Oczywiście nie zakładam że tak jeździsz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Inna sprawa, że niektórzy bardziej przejmują się tym, co leją do silnika, niż tym, co sami jedzą lub piją Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zdrowia wszystkim kolegom z forum życzę i wyłącznie bezawaryjnych Fordzików Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kopson jest offline   Odpowiedź z Cytatem