Panowie, focus, mk2fl, nadwozie kombii, przestało działać oświetlenie bagażnika (pozycja domyślna przełącznika a więc zapal lampkę po otworzeniu klapy). Co udało się zrobić/stwierdzić:
1. Komputer pokazuje prawidłowo status otwarcia bagażnika.
2. Oświetlenie działa prawidłowo w pozycji "świeć cały czas".
3. Zdemontowałem lampkę, całą oprawkę tak aby podpinać się bezpośrednio po kablach. Są 3 przewody: 1 pomarańczowy (+) i 2 czarno/żółte (-). Na każdym z nich, po otworzeniu klapy napięcie 12V. Przy podłączeniu żarówki led: a) pozycja świeć cały czas - pobór prądu ok. 120mA, żarówka świeci pełnym światłem; b) pozycja świeć przy otwartej klapie - pobór prądu ok. 5mA, żarówka bardzo słabo świeci/brak światła.
4. Zdemontowałem klapę, w zamku mam wtyczkę z 4 przewodami: biało-zielony, czarny, czerwono-czarny, niebiesko czarny.
W związku z powyższym prośba o informację:
- czy prawidło wyświetlany komunikat o otwarciu klapy bagażnika eliminuje usterkę zamka? (prośba o informację który kabel w zamku jest od czego, tj +,-, informacja o otwarciu itp.)
- dwa zielone masowe przewody od lampki uciekają podsufitką w kierunku przodu auta, gdzie one biegną? Gdzie szukać drugiego końca przewodu masowego odpowiedzialnego za świecenie po otwarciu klapy? Być może to on jest uszkodzony, stąd nie jest w stanie podać większego prądu niż te 5mA? Mam schemat elektryczny ale nie jestem zbyt dobry w jego czytaniu, czy zaznaczone C1-3 odpowiada właśnie temu przewodowi? Gdzie mogę znaleźć w aucie wtyczki C57, C112 i C58?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.