Temat: [Focus 2008-2011] 1.8TDCi - druga reklamacja rozrządu
View Single Post
Stary 28-12-2021, 14:27   #6
robert19091990
ford::average

Imię: Robert
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: 1.8TDCi - druga reklamacja rozrządu

No to już zgłupi
Cytat:
Napisał zbinek512 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdź kolo pasowe
Powiem koledze, żeby to sprawdził bo trudno mi uwierzyć, żeby drugi rozrząd nadawał się na reklamację...

Cytat:
Napisał Piasek80 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A wiesz że mam tak samo ?
Tylko ja mam górny rozrząd z INA`y. I tak samo jak u Ciebie - tylko kiedy jest zimno i przez jakiś czas nim się silnik (albo coś tam) nie rozgrzeje - słychać identyczne pokwinkiwanie. Od wiosny do jesieni cisza, rozgrzeje się - cisza.
Obstawiałem ze zimna guma paska, na zimnych rolkach skrzypi. Ja mam ze 20 tys km z przechodem od wymiany rozrządu zrobione a w/w przypadłości pojawiły się jakoś ub. zimy.
Właśnie miałem zasugerować koledze, żeby reklamować Conti i założyć zestaw z INA.
Skoro masz tak samo to wina może leżeć gdzie indziej. Co do rolek to wszystkie rolki na pasku wielorowkowym są powymieniane na nowe, wszystkie są z INA.
Po Nowym Roku mam podjechać do Niego, mają przyjść plusowe temperatury i zobaczymy czy przy cieplejszych dniach to ustąpi.
robert19091990 jest offline   Odpowiedź z Cytatem