Cytat:
|
Druga sprawa, to sprawdzenie także złącza masowego szyby. Złącze to (zwykłe "oczko" przykręcone nakrętką do dachu) znajduje się pod schowkiem podsufitki. Tam się również zdarza "niekontakt". W schowku podsufitki jest taka klapka serwisowa (nie pamiętam już dokładnie, ale chyba pod klapką schowka na okulary), więc całego schowka nie trzeba demontować.
|
Bingo! Machery dokręcili śrube do wyczuwalnego oporu ale końcówka oczkowa miała około milimetra luzu w osi śruby. Odkręciłem i przeczyściłem, dokręciłem ale nie działa nadal albo działa bardzo słabo. Po oględzinach widoczne są zwęglenia - słaby styk to i się musiało się grzać i nie tyle się przepaliło bo przewód gruby ale mocno zaśniedziało na łączeniu i zrobiło przerwę. Wniosek z tego taki, że są szanse że w podszybiu jest ok.
Zamówiony LgY 6mm2 i złączki wago na 41 A. Mam zamiar na wago bo jest tam bardzo mało miejsca na manewry.
Jest gdzieś filmik jak ściągnąć cały schowek? Po zdjęciach widzę gdzie są zaczepy ale jestem w stanie okreslić na ich podstawie gdzie mam włożyć wąski śrubokręt i jak go wygiąć.
EDIT:
film z demontażu jaki znalazłem:
https://www.youtube.com/watch?v=KxKSEArdVgw