Odp: Odbiór auta i spostrzeżenia eksploatacyjne
Witam,
Kuga 1,5 Ecoboost, St-line X zamówiona w Bemo w Poznaniu na początku października 2021 z puli aut "zabukowanych/zleconych" przez dealera w fabryce, konfiguracja wyposażenia na moje zamówienie, nie do ruszenia tylko silnik! Samochód zszedł ponoć z produkcji 22 listopada, według handlowca transport 3,5 - 4 tygodnie. Kuga miała być pod choinkę, nie ma na Nowy Rok, małe szanse, że będzie na Trzech Króli! Czekam z niecierpliwością! 🥰
W specyfikacji z oferty jest system centralnego zamka aktywowany klamkami drzwi przednich, konsola dachowa krótka (bez schowka na okulary) ale jest też zawieszenie wielowahaczowe! Podpisałem tylko umowę przedwstępną, która w dużym skrócie nie gwarantowała mi terminu dostawy auta, zamówionego wyposażenia ani umówionej ceny, natomiast zobowiązywała mnie do zakupu! Jedno co dobre, nikt ode mnie nie oczekiwał zaliczki, bo dobrze wiedzą że przy takim niedoborze aut nawet jeśli zrezygnuję z zakupu będą mieli na moje miejsce 5 chętnych!
Mimo wszystko, według zapewnień handlowca moje auto jedzie do salonu w zamówionej konfiguracji i cenie!
Pozostaje cierpliwie czekać! 😁
|