Cytat:
|
Cześć wszystkim, w spadku dostalem s maxa 2.0 tdci i mam taki maly problem. Otoż 4,5i 6 bieg jak przycisne gaz to drzy cala buda. Wydaje mi sie że ewidentnie jest to dwumasa. Jednak zanim go dostalem to wiem że dwumasa byla wymieniana, na początku 2020 roku. W ręce mam fakture za zestaw sprzęgla z kolem dwumasowym ( bez uslugi wymiany ). Ojciec raczej dbal o auto a od wymiany minelo 2 lata z czego prawie rok auto stalo.
I tu jest moje pytanie czy jest możliwość żeby tak szybko padla dwumasa ? Zakladam że ma zrobione 20-30 tys km.
Żadnych innych objawow nie ma. Nic nie slychac przy pracy na biegu jalowym tak samo przy zapalaniu lub gaszeniu auta. Biegi wchodzą prawidłowo, przyspiesza nie uslizguje sie.
|
Cześć. Czytając Twój post miałem wrażenie jakbym sam go napisał bowiem ostatnim czasem mój s-max miewa podobne objawy z tą różnicą, że wyrzuca mi błąd na ekranie "awaria silnika". Dwumasa była u mnie naprawiana, co do innych elementów mechanicznych również nie byłem przekonany bowiem po kilku godzinach odpoczynku, auto jeździło znów poprawnie. Padło więc na problemy z mieszanką i tak błąd oznaczał uszkodzony przepływomierz, który podaje błędną wartość mieszanki i szarpie. Będę w najbliższych czasie wymieniał ten element na nowy.