View Single Post
Stary 01-01-2022, 21:45   #316
piols
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: Tddi
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Najlepsze i najgorsze serwisy Ford (ASO)opinie.

Ford Plichta Bydgoszcz o tym serwisie napisze kilka słów w sumie emocje już opadły ale .... Nabyłem Focusa 2016 rok silnik 1.5 diesel już ten nowy 120km. Ogólnie samochodzik jak nowy przebieg 140kkm. Podjechałem do Plichty bo auto było serwisowane ( nie u nich) ale już po gwarancji była ta promocja na wymianę oleju coś koło 400pln ( co roku Ford takie promocje robi) jednak Pan serwisant wytłumaczył mi że do tego silnika to Specjalny olej i niestety na tą promocję się nie złapię ale za 550pln wymienią ten olej co ma być. No trudno nowy silnik specjalny olej i pytam a co w aucie miałem robione bo książka jest elektroniczna Serwisant wszystko widzi. Miał Pan napinacz paska wymieniony ale zaraz na rozrząd zapraszamy bo termin sie pomału zbliża 1700pln. Ok podziękowałem za miłe spotkanie.
Zadzwoniłem do Ford Auto Styl Toruń i pytam czy łapię sie na wymianę oleju w promocji podaje dane auta TAK jak najbardziej zapraszamy ok ale mowie że specjalny olej do tego silnika itd.. TAK proszę przyjechać.
Hmm pojechałem olej wymieniony i pytam a coś w aucie było robione?
A Pan Serwisant śmiech sobie myślę kurcze.
Cały SILNIK ma Pan NOWY wymieniony na 3 roku dokupionej gwarancji przy 115kkm bo rozrząd strzelił wymiana 27000pln zaraz Panu wydrukuję historię.
Omówił o co chodzi że te rozrządy strzelają itd.
Uważajcie na Plichtę bo mają klientów za nic.
A Pana z Torunia pozdrawiam Serdecznie.
Auto już sprzedane ale jak jeszcze kiedyś wrócę do Forda to tylko do Torunia.
piols jest offline   Odpowiedź z Cytatem