Odp: Odbiór auta i spostrzeżenia eksploatacyjne
Witam,
Ponieważ przymierzam się do zmiany samochodu i od jakiegoś czasu na moim celowniku jest Kuga ST 1.5 EB miałbym kilka pytań do użytkowników. Obecnie posiadam Mazde 6 kombi w najnowszej budzie ale z najsłabszym silnikiem 2.0 145 km i głównym powodem zmiany są: mała ilość miejsca we wnętrzu (zwłaszcza z tyłu, tragiczne multimedia i brak android audio, silnik wolnossący o przeciętnej kulturze pracy, ciężkość z wyjmowaniem i wkładaniem dzieci do fotelików oraz dość mały bagażnik jak na te gabaryty auta)
- Moje główne pytanie to czy ktoś przy wyborze auta porównywał Kuge do Seata Ateci, Skody Karoq bądź nowego Tucsona i jak wasze wrażenia. Czy jakbyście ponownie stali przed wyborem byłaby to znowu Kuga ??
- Nie ma w pobliżu żadnej Kugi z silnikiem 1.5 EB więc nie jestem w stanie odbyć jazdy testowej w upatrzonej konfiguracji, więc pytanie jak oceniacie kuturę pracy i hałas silnika zwłaszcza w trasie oraz jego elastyczność
- Jak wygląda sprawa trwałości i jakości plastików w środku (niestety dziecko potrafi zweryfikować trwałość elementów bardzo szybko) oraz podatność powłoki lakierniczej na zadrapania bądź odpryski
- Czy opłaca się według was kupić Kugę używaną z przebiegiem 15kk-20kk (chodzi o ciężkość kupienia nowego auta i bardzo wygórowane ceny tych z "parkingu".
Dodam że robię rocznie około 7000 km a trybie mieszanym i raczej najbardziej na stanowiony jestem na duże (zwłaszcza jeżeli chodzi o 2 rząd siedzeń) komfortowe dobrze prowadzące się auto ze sprawnymi multimediami. Żona ma w posiadaniu najnowszą fiestę i muszę przyznać że jest to bardzo udane auto i warte swoich pieniędzy.
Za każdą radę będę bardzo wdzięczny
|