Witajcie!
Od dwóch tygodni jestem posiadaczem FF MK4 Titanium X 1.0 MHEV 155KM Hatchback. I jestem zachwycony tym samochodem. Po części pewnie dlatego, że to mój pierwszy samochód z salonu. Do tej pory jeździłem samymi Fordami tj. Focus MK2, MK3, Fiesta Mk7. Nowy Focus na tle poprzedniej wersji wydaje mi się być dużo bardziej komfortowy i bardziej przestrzenny w środku. Podoba mi się zawieszenie. Jest średnio twarde. Fajnie jeździ w zakrętach, mocno trzyma się drogi, a na dziurach i wertepach nie jest zbyt mocno wredny. Tutaj dużo pomagają w odczuciach opony. Ja mam 16 calowe alufelgi. Wizualnie wolałbym może większe, ale z 16 czuję się pewniej przy parkowaniu po krawężnikach itp. Gdy podjąłem decyzję o zakupie nowego samochodu to za bardzo nie było w czym wybierać bez długiego oczekiwania. Pod uwagę brałem różne kompakty np. Kia Ceed, Skoda Scala i jeszcze inne. Kia Cee'd miałem okazję się przejechać. Też fajne auto, prawie miałem się na nią zdecydować i zamówić wersję 1.5 t-gdi w wersji L ale wtedy pojawiło się ogłoszenie z salonu Forda w Gdyni, że za miesiąc do odbioru będzie mój obecny Focus. Trochę się zastanawiałem czy kupić auto z końcówki serii, czy nie czekać na wersję po lifcie ale podjęcie decyzji ułatwił mi dealer i cena. Wartość katalogowa mojego Focusa z konfiguratora była ponad 110 tys. Wersja Titanium z pakietem winter i parking, lakierem metalic Grey i pakietem wizualnym Grey, cyfrowymi zegarami oraz kilkoma innymi dodatkami, Alu 16 cali. Auto po rabatach i negocjacjach kupiłem za 97 tys z dodatkowym kompletem opon zimowych i rozszerzoną gwarancją na 5 lat. Także ta oferta stała się dużo lepsza od tego co oferowała Kia, Skoda. Jestem bardzo zadowolony z auta. Trochę się obawiałem dźwięku silnika bo cały internet wiesza psy na tym dźwięku, ale on mi chyba pasuje w efekcie końcowym
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nawet znajomi którzy ze mną jeździli byli zaskoczeni, że ten dźwięk jest fajny. Może za rok stwierdze, ze jest męczący ale narazie uważam go za mega odjazdowego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Fajny ten silnik jest! 155kM to może nie jest jakiś wielki wyczyn, ale auto sprawia wrażenie, że jest szybkie. Silnik ma wyrównany moment obrotowy w szerokim zakresie, ciągnie od samego dołu i wcale nie trzeba go kręcić wysoko żeby szybko przyspieszać. No i do tego dochodzi autostart, który jest fenomenalny według mnie i bardzo komfortowy. Auto nie wiadomo kiedy gaśnie i kiedy się odpala. Ani tego nie czuć ani nie słychać. Mam nadzieję że jednostka nie będzie jakoś mocno awaryjna. Z wad jakie dostrzegłem do tej pory to działanie automatycznych wycieraczek. Nie wiem- jakiś programista tam straszny algorytm wymyślił. Nie ogarniam jakie tam kryteria rządzą ale efekt jest taki, że przy średnim deszczu wycieraczki albo zapieprzaja jak głupie, albo czasem trzeba ręcznie przełączać bo interwał jest za długi. To tyle, polecam FF MK4 jak ktoś szuka kompakta. Co prawda wersję poliftowe będą dużo droższe. Ja stałem przed tą decyzją i uznałem że wolę kupić dużo taniej od ręki, niż czekać na polift do kwietnia za dużo większe pieniądze. Wogole mam wrażenie, że producenci w tych trudnych czasach znaleźli sposób na podnoszenie cen. Zrobić na szybko lift. Zmienić lekko zderzak, logo i dać większy ekran w środku i kasować 20-30 tys więcej.
Pozdrawiam!