View Single Post
Stary 07-01-2022, 12:59   #2014
Fiestaczek
ford::average

Model: Focus MK3 Titanium, Kuga 3 PHEV ST Line X
Silnik: 1.6 EcoBoost 182PS, PHEV
Rocznik: 2011, 2020
Domyślnie Odp: Odbiór auta i spostrzeżenia eksploatacyjne

Cytat:
Napisał Nikelajer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A powiedzcie jak Wy albo wasze mniejsze połówki odnoszą się do przednich siedzisk? U mnie żona (ok 165 cm) praktycznie od początku narzeka że jest bardzo niewygodnie i ją plecy bolą. Nie może kompletnie ustawić sobie tego fotela.
To kwestia durnego kąta ukośnego elementu pod stopami - nie da się podeprzeć nie wyłamując sobie kostek, a przy cofniętym fotelu trzeba się opierać o podłogę.

Cytat:
Napisał Nikelajer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja zauważyłem, że faktycznie na dłuższej trasie ~3h górny odcinek pleców zaczyna się mocno męczyć i siedzenie zaczyna przeszkadzać. Też przy dłużej trasie często przy odcinku lędźwiowym są jakieś niewygody, ale po jakimś czasie przechodzą. Mam 186 cm.
Pokombinuj wysokością i nachyleniem siedziska - mi pomogło. A na lędźwia - regulacja podparcia na wysokości lędźwi pomaga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Miałem też tak w Focusie MK3 - jak se źle ustawisz podparcie, to kręgosłup wręcz uniemożliwił mi wysiąście po trasie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Przez ok 120 km jechałem z tempomatem adaptacyjnym na 160km/h i spalanie było 11,1l- wiał jednak boczny wiatr momentami mocno. Tempomat adap. na 143 km/h przez jakieś 160 km i spalanie wyszło 8.9. - tu wiatr się już uspokoił.
Ogólnie cała trasa 9.1 l.
Ale co do spalania to ostatnio ta sama trasa ok 270 km wyszła 7.1 a innym razem 8.2. Czasowo różnica może z 5-10 minut..
Piracie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A tak poważnie, to do 140km/h spalanie jest OK. Wszystko powyżej to już "vortex" i wsysa paliwo jak dzikie. Najoptymalniej (prędkość vs spalanie) przy około 120...
Fiestaczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem