W którejś wersji SYNC 3.4 dodali funkcję zbliżania i oddalania mapy za pomocą prawego (nie lewego jak pisałem wcześniej) pokrętła przy radiu.
Przy okazji rozwinę jeszcze ocenę auta bo pisząc nocą pewne rzeczy mi umknęły.
Z PLUSÓW dodatkowo jasna i dająca spore pole widzenie kamera, która jednak szybko się brudzi. VW ma fajny patent, że kamera jest w znaczku który podnosi się, a potem chowa utrzymując ją w czystości.
W Active siedzimy trochę wyżej - kilka cm to niby niewiele, ale jest to odczuwalne przy wsiadaniu i wysiadaniu.
Offrodowych możliwości samochód nie ma, ale poradzi sobie trochę lepiej niż inne wersje w pewnych sytuacjach. Można zerknąć
https://www.youtube.com/watch?v=a2auiZjabE8
Podobają mi się zegary klasyczne i nie krytykuję nowych które potem weszły, ale musiałbym się do nich długo przyzwyczajać.
Na MINUS dorzucę bardzo słabe doświetlanie zakrętów realizowane za pomocą przeciwmgielnych.
W zimie czasem przydałby się hamulec ręczny, no ale nie można mieć wszystkiego ... tym bardziej, że Ford stosował ręczny chyba tylko w wersji Trend i wrzucał dodatkowo mniejsze tarcze z tyłu. Potem zaczął wycofywać z wielowahacza w różnych wersjach automatycznie dając mniejsze tarcze z tyłu. Potem zaczął stosował opony Eco dzięki którym przód wyjeżdża jak na zimówkach, a wszystko w imię redukcji CO2. Śmialiśmy się kiedyś tu na forum, że nasze samochody są niepowtarzalne - tak szybko Ford je stale dostosowywał/wuje m.in do nowych przepisów.
Cytat:
One nie są za krótkie same z siebie tylko widocznie masz je za nisko ustawione, bez problemu można to skorygować choćby na SKP za przysłowiową dychę.
Jak oceniasz spasowanie wnętrza i jaki masz przebieg? Ogólnie mając w życiu kolejnego Forda już wiem, że one uwielbiają brzęczeć i rezonować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Pytałem w ASO stwierdzili, że nic tam się nie da zrobić. Zapytam więc w SKP ...
Przebieg dopiero 22 tys. Generalnie nie trzeszczy i nie brzęczy (jeszcze) poza podłokietnikiem i to głównie w lecie. Sporadycznie coś się odezwie, ale nic cyklicznego. Staram się nie wjeżdżać w dziury, ale 2x po poprzedniej zimie wpakowałem się w mieście. Na szczęście nic nie uszkodziłem. Więcej gumy na oponie i opona XL czasem się przydaje.