Cytat:
Mam już Octavię więc nie nie chcę kupować kolejnej.
Bump: Zgadzam się, że są to subiektywne odczucia. Natomiast porównuję Focusa ST-Line do nowego Golfa i nowej Octavi, które posiadam we flocie. Tutaj bez dwóch zdań zawieszenie Focusa jest dużo twardsze.
@ misiekwit21
- fajnie, że jesteś zadowolony z zakupu. Jeśli uważasz, że w wersji Titanium X na 16 calowych felgach, jest średnio twarde zawieszenie, to nie dziwię się, że w ST-Line na 17 i obniżonym zawieszeniu, jest tak twardo. Moim faworytem do zakupu też jest Focus z tym silnikiem, tylko z automatyczną skrzynią. Natomiast mam problem z wyborem wersji ze względu na zbyt twarde zawieszenie w ST-Line. Pozostaje mi wersja Active, ponieważ 125 koni w Titanium może być trochę za mało. Tym bardziej, że mam do czynienia z silnikami grupy vag 1.5 TSI 150KM, które są bardzo fajne. Jakie masz średnie spalanie?
Jutro jadę testować Pumę z silnikiem hybrydowym o mocy 155KM. Muszę dłużej pojeździć autem, żeby przekonać się, czy odpowiada mi silnik i spalanie. W Focusie jest ten sam silnik więc dużych różnic nie powinno być.
|
Popytaj w salonie, powinno dać się zamówić Titanium X z 1.0 155km i automatyczna skrzynią biegów.
Mnie się udało
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Fakt zamawiałem przed pojawieniem się oficjalnego cennika ale po pojawieniu się cennika na oficjalnej stronie forda kontaktowałem się z moim handlowcem. Bo miałem wątpliwości czy nie zmienią mojego zamówienia i zapewniał mnie że taka wersja jest dostępna u nich systemach i nic nie trzeba aktualizować.