Odp: Przekładka z automau na manual
Najpierw chcę gorąco podziękować koledze Kaytec.
Szacunek za wiedzę i dobre chęci.
Prawda, pomógł za darmo!
Z racji tego że jeszcze raczkuje w kwestii ogrywania podzespołów w naszych mondziakach, znalazł się ktoś kto wyciągnął do mnie pomocną dłoń i szacunek mu za to.
Tak ograł PCM.
Tak jak napisał wyżej tylko 240 konna wersja była w manualu i taką też mapę dostał mój PCM.
Problem polega na tym że moje auto przed zmianą skrzyni i po zmianie skrzyni, bez ogrania PCM miało ABS, ESP, HLA do momentu kiedy jakiś "magik" z polecenia na jednej z grup na FB wgrał mi nowy soft do zegarów i mapę 240 konną. Pojechałem do domu, zgasiłem auto. Wróciłem później i zapaliły się kontrolki ABS, ESP, HLA niedostępny, Brake Module Misbulit, jednakże ABS działał.
Kolega Kaytec przeleciał co się da, razem debatowaliśmy co można jeszcze zmienić by zagadało to wszystko razem.
Obecnie nie ma żółtych lampek informujących o awarii ABS i ESP ale jest komunikat Brake Module Misbulit. ABS,ESP działa! HLA nie występuje.
W forscanie jest wiele pochowanych parametrów w trybie inżynieryjnym + ukryte. Mam pytanie.
który parametr wybrać w zakładce "Zintegrowany układ kontroli dynamiki Pojazdu"?
Czy funkcje takie jak Czujnik biegu neutralnego musi być wyłączony? (nie posiadam, bo nie było). HLA -na pewno musi być włączony, Rozmiar Hamulców przednich? Mam skrzynie od focusa st 2.0 EB, i czy parametr "Przełożenie przekładni głównej" jest tak istotny do zadziałania tego całego systemu "ABS" Czy brak jednego z czujników pedału sprzęgła może wywalać ów błąd z ABS-em?
Czy po każdej konfiguracji i zapisaniu w BCMII trzeba zapisać w "write to backup"? No i IPC?
...Ach... Mnóstwo pytań.
Czy w benzynie też występowała skrzynia MMT6?
Jutro dalszy ciąg prób i błędów.
Ostatnio edytowane przez Krisfrit ; 09-01-2022 o 07:49
|