Temat: [Mondeo 2007-2014] Przekładka z automau na manual
View Single Post
Stary 09-01-2022, 01:41   #116
klocolus
ford::professional

Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
Domyślnie Odp: Przekładka z automau na manual

Cytat:
Napisał Krisfrit Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy w benzynie też występowała skrzynia MMT6?
Tak, w moim 1.6eb też siedzi MMT6, były też w 1.5eb później w mk5/Kuga jak i wcześniej w mk3 1.8sci

Cytat:
Napisał Krisfrit Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozmiar Hamulców przednich?
Normalnie nic nie jest zakodowane ale ogólnie mamy te 16" czyli tarcza 300mm (16,5" to były w S-maxie chyba tylko 2.5T tarcza 316mm). W teorii może trochę wpływać na działanie ABS/ESP rozkład siły hamowania ale we wszystkich mondeo widziałem ten parametr pusty.

Cytat:
czy parametr "Przełożenie przekładni głównej" jest tak istotny do zadziałania tego całego systemu
Nie sądzę, najbardziej ma wpływ dla tempomatu podobno. U mnie jest 3.81 (1.6eb ma długie biegi począwszy od trójki, szóstka to właściwie nadbieg) a dla Focusa ST znalazłem 4.067. Fabrycznie w 2.0eb manual było 3.81 też z tego co znalazłem. Takie nieznaczne różnice są zapewne nie do zauważenia, chyba, ze na kalkulatorze.

Cytat:
Czy po każdej konfiguracji i zapisaniu w BCMII trzeba zapisać w "write to backup"? No i IPC?
Ja zapisuje do BCM i później do IPC, jak się nie zgadzają to sypie błędami ale zazwyczaj bez wpływu na pracę (chyba, że do danej opcji niezbędne są zegary)

Powodzenia oby wszystko chodziło jak naleźy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez klocolus ; 09-01-2022 o 01:53
klocolus jest offline   Odpowiedź z Cytatem