Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 09-01-2022, 17:42   #5830
RafiKWJ
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Mondeo MK4 FL
Silnik: 2.0 TDCi DW10C
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Pacjent
Mondeo MK4 2010 Lift

Było: Sony 1CD z gniazdem AUX w schowku 9 głośników ( głośnik centralny na desce)

Jest NX SD + Bluetooth BT/VC z USB i BT Audio

ForScanem zmieniłem konfigurację z:
- Odtwaracz CD (pojedynczy) wysokiej wersji i radio AM/FM na High level CD Navigation and AM/FM Radio
- Bez systemu głośnomówiącego Bluetooth na High Level BT/VC With USB and BT Audio Without GPS

Taka konfiguracja była w dawcy NXa

Nie było dźwięku z BT audio ani USB zmodernizowałem wiązkę, a dokładnie kabel z AUX ze schowka podłączyłem do wtyczki w module GPS piny 5,6, i 23
i teraz gra gitara.

Nasuwa się pytanie bo przeczesując ten wątek napotkałem opinie że we wtyczce do modułu BT trzeba dorabiać piny itp u mnie we wtyczce były wszystkie piny AUX obsadzone i IN i OUT. Kable AUX IN we wtyczce modułu bt/vc miały takie same kolory jak te we wtyczce AUX w schowku.
Jest też legendarny pajączek o numerach 8G9T-14N000-CB

Numer modułu BT/VC 8M5T-19C112-AR

Pytanie1: Czy obecność osadzonych pinów we wtyczce modułu bt/vc nie powinna świadczyć o wiązce stereo ? może wystarczy zmienić pajączka ? (kable w pajączku są takiego koloru jak kable we wtyczce AUX)

Pytanie2: Wraz z NXem przestał grać głośnik centralny na desce. Wiece może jak zrobić żeby grał razem z NXem ? W Centralnej konfiguracji znalazłem pozycję Centre speaker, dashboard i oryginalnie było Nie skonfigurowano zmieniłam na Small Centre speaker i nic nie dało.
RafiKWJ jest offline   Odpowiedź z Cytatem