Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC
Pacjent
Mondeo MK4 2010 Lift
Było: Sony 1CD z gniazdem AUX w schowku 9 głośników ( głośnik centralny na desce)
Jest NX SD + Bluetooth BT/VC z USB i BT Audio
ForScanem zmieniłem konfigurację z:
- Odtwaracz CD (pojedynczy) wysokiej wersji i radio AM/FM na High level CD Navigation and AM/FM Radio
- Bez systemu głośnomówiącego Bluetooth na High Level BT/VC With USB and BT Audio Without GPS
Taka konfiguracja była w dawcy NXa
Nie było dźwięku z BT audio ani USB zmodernizowałem wiązkę, a dokładnie kabel z AUX ze schowka podłączyłem do wtyczki w module GPS piny 5,6, i 23
i teraz gra gitara.
Nasuwa się pytanie bo przeczesując ten wątek napotkałem opinie że we wtyczce do modułu BT trzeba dorabiać piny itp u mnie we wtyczce były wszystkie piny AUX obsadzone i IN i OUT. Kable AUX IN we wtyczce modułu bt/vc miały takie same kolory jak te we wtyczce AUX w schowku.
Jest też legendarny pajączek o numerach 8G9T-14N000-CB
Numer modułu BT/VC 8M5T-19C112-AR
Pytanie1: Czy obecność osadzonych pinów we wtyczce modułu bt/vc nie powinna świadczyć o wiązce stereo ? może wystarczy zmienić pajączka ? (kable w pajączku są takiego koloru jak kable we wtyczce AUX)
Pytanie2: Wraz z NXem przestał grać głośnik centralny na desce. Wiece może jak zrobić żeby grał razem z NXem ? W Centralnej konfiguracji znalazłem pozycję Centre speaker, dashboard i oryginalnie było Nie skonfigurowano zmieniłam na Small Centre speaker i nic nie dało.
|