Odp: Czujniki ciśnienia w kołach i ich adaptacja
Witam,
Mam pytanie odnośnie konieczności wizyty w ASO / podpinania pod komputer, po każdej zmianie całego kompletu kół. Mam dwa komplety stalówek na lato i zimę w MK3 przedlift. Auto wyjechało z salonu na letnim komplecie stalówek w maju 2014. Tata kupił jesienią 2014 oryginalny drugi komplet stalówek Forda na zimę. Po zmianie kompletu okazało się wtedy, że nie wiedział, że w fabrycznym pierwszym komplecie stalówek były czujniki. Dokupił więc czujniki w ASO do tego drugiego kompletu stalówek zimowych (na fakturze nazywają się TMPS, czy też takie są w fabrycznym komplecie to nie wiem) i zostały one w ASO zaprogramowane. Powiedziano mu też, że musi przy zmianie kompletów podpinać pod komputer, bo auto nie będzie widziało nowo założonego kompletu, że zapisany jest jeden i trzeba go ręcznie w kompie zmieniać. MK3 jest przedliftem z niekolorowym wyświetlaczem - wersja wyposażenia Trend, wtedy środkowa. Pojechał raz do zwykłego wulkanizatora i rzeczywiście, po przełożeniu kompletów stale miał napis "sprawdź ciśnienie w oponach" i pomarańczową kontrolkę. Mimo, że oba komplety mają czujniki i były one zaprogramowane. Nie daje mi to spokoju, że on jeździ na każdą zimę do ASO zmieniać opony...
|