Witam ponownie.
Niestety muszę wrócić do tematu. Fiesta jak paliła 12 - 13 litrów, tak i pali te ilości dalej. Z moich obserwacji wynika, że przyczyna może leżeć w składzie mieszanki paliwowo powietrznej. Forscan pokazuje mi, przez cały czas że długoterminowe korekty mieszanki wynoszą (-)15 - (-)16 % na wolnych obrotach i rozgrzanym silniku. Korekty te wzrastają na minus wraz ze wzrostem temperatury silnika. Sonda przed katalizatorem oscyluje normalnie 0,07 - 0,85 V (była wymieniana razem z katalizatorem w lipcu 2021). Druga sonda za katalizatorem na wolnych obrotach pokazuje 0,8V. Czujnik MAP na wolnych obrotach (ok. 750 obr/min) pokazuje ciśnienie w kolektorze 28 -29 kPa. Przepływ masowy powietrza na cylinder 63 -64 mg. Sprawdziłem też ciśnienie na listwie wtryskowej - 2,4 bara na wolnych i wzrasta do ok 2,8 przy dodaniu gazu. Muszę jeszcze sprawdzić ciśnienie samej pompy paliwa. Z grubsza parametry są ok, ale coś musi wpływać na tak duże ujemne długoterminowe korekty.
Pytanie co ???.
Samochód trzyma obroty równomiernie, pali bardzo ładnie na zimnym i gorącym silniku. Nieszczelności w dolocie nie stwierdziłem. Jest trochę mułowaty i czasami szarpnie przy przyspieszaniu.
Jeszcze zastanawiają mnie wskazania kąta wyprzedzenia zapłonu na wolnych obrotach. Przy 750 obr/min kąt faluje- zmienia się w granicach 8-15* (stopni). Nie wiem czy tak może być i czy może to mieć wpływ na spalanie.
Z grubsza sprawdziłem ustawienie rozrządu i wydaje się być ok. Łańcuch jest już trochę wyciągnięty i szumi.
Nie wiem co mam jeszcze sprawdzić. Rozważam sprawdzenie wtryskiwaczy.
Może jakieś sugestie i podpowiedzi.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.