Witam,
Przebieg 93000 km, check engine się włacza, stały błąd P2463
parametry DPF wg komputera: jeden 180% drugi 40%
W czasie jazdy temp na katalizatorach dochodzą do 500 st C.
Czujniki sprawne, kable od temperaturowych tylko lekko pogryziona izolacja przez kuny (kto tam i po co przed katem zaprojektował półkę do wygrzewania się dla gryzoni
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.??)
Brak zamulenia czy jakichkolwiek innych objawów. Auto więcej stoi niż jeździ, ale raz w tygodniu 100 km zrobi + jazdy naokoło komina.
Był też jakiś błąd w historii dot. zbyt niskiej temp. wypalania.
Na razie wyzerowałem parametry DPF, kupiłem dodatek do paliwa Liqui Moly do wspomagania wypalania DPF, przed następną wymianą oleju wymuszę jeszcze procedurę wypalania.
Po wyzerowaniu czujniki temp. na DPF pokazują 100-200 stopni (w trybie sport) więc pewnie nie wypala na razie wcale. Błędów brak.
1. Co ew. jeszcze radzicie?
2. Jaka jest normalna temperatura wypalania DPF w 210km TDCi?
3. W jaki sposób system powoduje wzrost temperatury w DPF celem wypalania? Wtryskuje inaczej paliwo by dostało się do układu wydechowego? [OK JUŻ DOCZYTAŁEM, ŻE TAK]
dzięki
T
-------------------------------------------
aktualizacja 21/01/2021
Autostrada, chyba się dpf wypalał (temperatury na obu czujnikach 500*C+),
potem P242D wyskoczyło razem z P2463 na autostradzie po wypalaniu.
Wyprzedzanie Passatów dalej działa, więc jest mam nadzieję tylko jakiś anormalny sygnał z czujnika temperatury. Wymienię i założę jakiś pancerny oplot.
Kupiłem sobie linkera fd+ to zerknę forscanem na parametry dpfa.
Jednak kuny zafajdane pogryzły mocniej niż trzeba.